Puntjes op de U

Puntjes op de U

Op vrijdag 16 september 2022 organiseerde ik het eerste uw-umlaut netwerk evenement. Om te vieren dat mijn eenmanszaak succesvol een jaar bestond.

Vanaf 13:30 uur ontving ik circa 40 deelnemers in de foyer van hotel Van der Valk Nijmegen Lent. Dagvoorzitter was Claire Groosman. Om 14 uur startten we in de plenaire zaal met een inspirerende keynote van Greg Priem en aansluitend een discussie. Na een korte pauze met een versnapering konden aanwezigen kiezen uit drie verschillende workshops. De sprekers waren onder andere de heren Coenders en Van Elferen van Norte uitgeverij, Nienke Wind van Windvaan en Donald Staal van Boom Voortgezet Onderwijs | Staal & Roeland. Om 16:30 uur rondden we het formele gedeelte af en begon de borrel.

Na afloop vroeg ik de aanwezigen om in een paar woorden weer te geven wat ze meenamen. Het evenement heeft gezorgd voor verbinding en inspiratie. Iemand stelde vast dat er op allerlei plekken goede vragen worden gesteld. De behoefte aan keuzevrijheid werd weer eens bevestigd. Ook het thema regie, zowel bij de leerling, als bij de docent werd genoemd. Een ander deelnemer vatte de middag samen met de volgende boodschap: "Er moet echt wat veranderen. Dat moeten we samen doen, vanuit onderwijs."

"Er moet echt wat veranderen. Dat moeten we samen doen, vanuit onderwijs."

Wat Puntjes op de U ook opleverde was het besef dat er, zeker na de voorbije jaren met maatregelen, behoefte is aan netwerkbijeenkomsten. Verschillende deelnemers zeiden uit te kijken naar de volgende sessie. Zie ik jou ook op 29 september 2023 voor 2 Puntjes op de U?

Recente blogs

Whitepaper ontvangen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.