2 Puntjes op de U

2 Puntjes op de U

Op vrijdag 29 september 2023 organiseert Jonas Grütters | uw-umlaut een netwerkbijeenkomst rondom leermiddelen. Het programma zit vol met inspiratie voor iedereen die zich bezig houdt met leermiddelen in het voortgezet onderwijs. En er is voldoende gelegenheid om te netwerken.

2 Puntjes op de U is er voor schoolleiders, bestuurders, leermiddelencoördinatoren, docenten en andere onderwijsprofessionals die voelen dat het anders kan met de leermiddelen. Er is volop aandacht voor leermiddelen in de media, in de politiek en binnen het onderwijs. Daarbij gaat het vaak over de rol van marktpartijen als leveranciers en uitgeverijen. En hoewel het legitiem is om partijen op hun verantwoordelijkheid aan te spreken gaan wij het op 29 september vooral hebben over de rol van het onderwijs zelf. Wat kan jouw school of jouw schoolbestuur zelf doen om te zorgen voor een positieve verandering?

Over dat onderwerp schreef ik een boek: Aap Noot Leermiddel. Tijdens 2 Puntjes op de U op 29 september wordt het boek officieel gepresenteerd. Alle aanwezigen gaan naar huis met een gesigneerd exemplaar. En er is meer. Donald Staal van uitgeverij Staal & Roeland geeft zijn visie op de leermiddelenmarkt. Ron Zuijlen en Ad in den Haak gaan met je in gesprek over open leermaterialen. Frans Croonen verzorgd namens ZIN een workshop over zingeving en bezieling in het mooiste beroep ter wereld. Gideon Hoogeveen neemt je mee op ontdekkingsreis door de boeiende wereld van Gamificiation. Marijn Bontje van H3Lab Onderwijs spreekt over onderwijs voor het hart, lessen voor het leven.

Het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht is de plek waar de netwerkbijeenkomst en boekpresentatie plaats zullen vinden. Deelnemers aan 2 Puntjes op de U kunnen met een rondleiding het museum in. De presentaties en workshops worden georganiseerd in de Commissarissenkamer en in de Educatieve ruimte van het museum. Zowel bij aankomst, als tijdens de lunch worden alle aanwezigen goed verzorgd in het museumcafé. En vanaf 16 uur sluiten we daar ook af met een gezellige netwerkborrel.

Kom je ook? Bestel dan nu jouw ticket voor slechts €150,- via contact@uw-umlaut.nl of vul het contactformulier in.

Over Aap Noot Leermiddel

Als schoolleider wil je blije leerlingen, tevreden ouders en enthousiaste docenten. Overzicht en een integrale benadering helpen daarbij. Soepele onderwijsprocessen zijn een voorwaarde, een reële begroting en kloppende cijfers ook. Jouw leermiddelencoördinator stelt een boekenlijst samen, op basis van de keuzes van docenten. Je ervaren docent of afdelingsleider kijkt mee, checkt, rekent en controleert aantallen en prijzen. Op basis van een zorgvuldige prognose bestel je de leermiddelen. Ik ben ervan overtuigd dat je met mijn adviezen steeds meer inzicht krijgt in een optimaal leermiddelenbestelproces, maar ook in de onderlinge samenhang van de onderwijsprocessen. Het is een kans om al deze aspecten samen te brengen en meer te bereiken dan de som der delen. Investeren aan de voorkant, scheelt je onrust en een klachtenregen in september. Ik ga graag in gesprek om aan te tonen dat een gestroomlijnd leermiddelenbeleid een positief effect heeft op het totale onderwijs. Goed onderwijs voor alle leerlingen, dat is het doel!

Lees hier meer over Aap Noot Leermiddel.

Recente blogs

Whitepaper ontvangen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.