Ik ben Jonas Grütters

De puntjes op de u in mijn achternaam verwijzen naar mijn Duitse voorouders. Ze passen ook precies bij het werk dat ik doe: pünktlich, gründlich und ordentlich 😉. Maatschappelijk relevant bezig zijn: dat vind ik belangrijk. Daarom geef ik leermiddelencoördinatoren de nodige kennis en vertrouwen om hun rol zo goed mogelijk te vervullen. Zo heb je als school genoeg tijd en geld over voor waar het écht om gaat: de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Met mijn jarenlange ervaring als projectmanager en adviseur in het onderwijs, weet ik als geen ander wat er speelt. Daardoor kan ik onafhankelijk vergelijken, kritisch adviseren en al je zorgen uit handen nemen. Van begin tot eind. Samen zetten we de puntjes op de u: laten we de wereld een stukje mooier maken.

Visie

De juiste leermiddelen inzetten is een randvoorwaarde voor goed onderwijs. En de kennis om deze te vinden! Dat doe ik zo:

Boekenlegger man en boek

Betrokken

Ik wil jou en je school écht vooruit helpen.

Handen schudden

Mensgericht

Hoe beter we elkaar kennen, hoe beter de resultaten.

Schrijven met veer en inkt

Kritisch

Ik luister aandachtig, stel vragen en kom met advies. Ook ongevraagd.

Een greep van mijn klanten

Veluwse Onderwijsgroep

Toen de leermiddelenpartner van de Veluwse Onderwijsgroep de digitale leermiddelen deels niet kon koppelen aan hun leerlingen, zorgde dat voor veel gedoe. De oorzaak van het probleem was lastig te achterhalen. En dus schakelde de onderwijsgroep Jonas in: hij zorgde ervoor dat ze verder kwamen in hun gesprekken met de leverancier.

PCOU Willibrord

Door een analyse te maken van de huidige situatie, schoolleiders en leermiddelencoördinatoren te interviewen en de leermiddelenmarkt in kaart te brengen, hielp ik stichting PCOU Willibrord met het voorbereiden van hun aanbesteding.

Elzendaalcollege

Het Elzendaalcollege heeft zowel een extern, als een intern leermiddelenfonds. Ik ondersteun zowel de leermiddelencoördinatoren als de schoolleiders bij het leermiddelenproces.

Portus scholengroep

Sinds 2021 ondersteun ik de scholen van Portus Scholengroep bij de organisatie van hun gefaciliteerd leermiddelenfonds. Ik adviseer ze zowel op operationeel, tactisch, als op strategisch niveau.

De puntjes op de u

Worstel je met het uitwerken van jullie leermiddelenbeleid? Kun je hulp gebruiken bij het plannen of inzichtelijk maken van alle kosten? Neem dan contact op, kijken we samen verder!

Contact

Dit vinden klanten

“Jonas kijkt verder dan naar alleen de rinkelende alarmbel”
Rachel Snijder
Strategisch onderwijsadviseur bij VanDijk
“Jonas kent het proces van werkvloer tot strategie en spreekt de taal van leermiddelencoördinatoren."
Henriët Bulte
manager bij de Veluwse Onderwijsgroep
“Met zijn ervaring en kennis weet Jonas precies waar hij mee bezig is”
Eelco Basten
Conrector bedrijfsvoering Elzendaalcollege
“Met zijn ervaring en kennis weet Jonas precies waar hij mee bezig is”
Eelco Basten
Conrector bedrijfsvoering Elzendaalcollege