Aanbevelingen

“Jonas kijkt verder dan naar alleen de rinkelende alarmbel”

“Hij is open, transparant en heeft een brede kennis. Zijn netwerk blijft groeien, en daar maakt hij ook goed gebruik van. Hij pint zich niet vast op één onderdeel, maar zoomt uit en kijkt naar het geheel. Niet alleen naar de rinkelende alarmbel.”

“Jonas kent het proces van werkvloer tot strategie en spreekt de taal van leermiddelencoördinatoren."

Hij is analytisch erg sterk en kan vooruitkijken en meedenken. Hij is echt een betrouwbare expert.

“Met zijn ervaring en kennis weet Jonas precies waar hij mee bezig is”

Hij verbeterde onze administratie en coachte collega’s zodat zij het stokje uiteindelijk over konden nemen. Dat werkt efficiënter en brengt rust en structuur.

“Dankzij hem verliep de overgang van intern naar gefaciliteerd leermiddelenbeleid vlekkeloos.”

Van het aansporen van uitgevers tot het trainen van onze collega’s: de samenwerking met Jonas was en ís erg prettig.

“Jonas hielp ons met een krachtige analyse en duidelijk advies voor een aanbesteding.”

Hij interviewde schoolleiders en leermiddelencoördinatoren en wist op die manier precies waar we naar op zoek waren.

“Jonas weet lastige leermiddelenvraagstukken niet alleen in korte tijd van verschillende kanten te bekijken..”

maar ‘vertaalt’ ze ook naar praktische en ‘passende’ oplossingen vanuit soms verrassende invalshoeken. Gecombineerd met zijn projectmatige aanpak, doelgerichtheid en afspraak=afspraak mentaliteit, maakt dat Jonas tot een goede samenwerkingspartner.

Een greep van mijn klanten

Veluwse Onderwijsgroep

Toen de leermiddelenpartner van de Veluwse Onderwijsgroep de digitale leermiddelen deels niet kon koppelen aan hun leerlingen, zorgde dat voor veel gedoe. De oorzaak van het probleem was lastig te achterhalen. En dus schakelde de onderwijsgroep Jonas in: hij zorgde ervoor dat ze verder kwamen in hun gesprekken met de leverancier.

PCOU Willibrord

Door een analyse te maken van de huidige situatie, schoolleiders en leermiddelencoördinatoren te interviewen en de leermiddelenmarkt in kaart te brengen, hielp ik stichting PCOU Willibrord met het voorbereiden van hun aanbesteding.

Elzendaalcollege

Het Elzendaalcollege heeft zowel een extern, als een intern leermiddelenfonds. Ik ondersteun zowel de leermiddelencoördinatoren als de schoolleiders bij het leermiddelenproces.

Portus scholengroep

Sinds 2021 ondersteun ik de scholen van Portus Scholengroep bij de organisatie van hun gefaciliteerd leermiddelenfonds. Ik adviseer ze zowel op operationeel, tactisch, als op strategisch niveau.