Aap Noot Leermiddel

Aap Noot Leermiddel

In Aap Noot Leermiddel maak je kennis met een dwarsdoorsnede van de mensen die op een middelbare school te maken hebben met de inkoop van leermiddelen. Robin is de leermiddelencoördinator die regelmatig advies vraagt bij oud-docent Nour. Deze klopt, als het gaat om akkoord voor budget en bestelling, op zijn beurt weer aan bij de directeur Kris. Het is een nauwkeurig proces dat vraagt om goede samenwerking.

Het proces rondom aanschaf en uitgifte van leermiddelen is een spiegel voor het reilen en zeilen binnen de organisatie. Hoe is de visie voor de school geformuleerd? En zijn alle gegevens op orde? Jonas Grütters (Uw-umlaut training en advies) kijkt naar deze processen, ziet direct waar het scheef gaat en weet hoe je dit recht kunt breien. Tussen 2015 en 2021 was hij eindverantwoordelijk voor de leermiddelenservice voor de @voCampus in Nijmegen, met destijds zeven scholen en twaalf locaties. Lees hier over zijn integrale, constructieve en mensgerichte aanpak.

VAN ROMMELTJE NAAR TOPPLANNING

Het schooljaar is een paar weken oud, te veel leerlingen wachten nog op hun boeken, het regent telefoontjes van boze ouders, docenten balen dat de leermiddelen niet binnen zijn of de verkeerde druk hebben. En natuurlijk zijn de kosten alweer hoger dan begroot. Rondom leermiddelen is het vaak gemopper en gestress. Herkenbaar? Speelt dit op jouw school?

Al jaren kom ik bij veel verschillende middelbare scholen over de vloer, spreek ik met docenten en andere mensen die de leermiddelen regelen en adviseer ik schoolleiders. Omdat ik terug hoor dat mensen gebaat zijn bij mijn kennis en ervaring – ik zie de rode draad en heb oog en oor voor details – durf ik te zeggen dat ik een expert ben in de leermiddelenbranche.

Ik ben de expert op het gebied van leermiddelen.

Met dit boek maak jij een topplanning met betaalbare schoolboeken die op tijd komen en aansluiten bij de lessen en leerlingen. Jíj bent degene die op jouw school gaat over de leermiddelen. Jij bent dus ook degene die bij de start van het schooljaar alles wat misging recht moet zetten. Hoe fijn zou het zijn als de aanschaf van leermiddelen een soepel proces is, en dat jij dat coördineert. En dat je terugkijkt op een succesvol project met tevreden docenten en blije leerlingen.

Aap Noot Leermiddel is nu te koop en kost slechts €25,95 inclusief bezorgkosten. Bestel nu jouw exemplaar door een e-mail te sturen naar contact@uw-umlaut.nl en vergeet niet het bezorgadres te vermelden. Of ga door bol.com.

Recente blogs

Whitepaper ontvangen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.