Referentie
10/5/22

“Jonas werkt pragmatisch en oplossingsgericht.”

“Jonas werkt pragmatisch en oplossingsgericht.”
Portus Scholengroep veranderde van intern boekenfonds naar extern boekenfonds. Maar hoe pak je dat zo goed mogelijk aan? Via een goede referentie kwamen ze bij Jonas terecht. Ze lieten de planning en het proces volledig aan hem over: dit was het resultaat.

Miranda Buitelaar is directeur bedrijfsvoering bij de Portus Scholengroep. “Ik ben verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën,  ICT, huisvesting, HRM en dus ook leermiddelen”, legt ze uit.

Bij de aanbesteding waarbij een nieuwe toeleverancier werd geselecteerd, betekende dit dat de Portus Scholengroep veranderde van een intern boekenfonds naar een gefaciliteerd boekenfonds. “Toen hebben we Jonas ingehuurd om dit proces goed te begeleiden. Hij wist precies wat hij moest doen en hield mij goed op de hoogte zodat ik de juist beslissingen kon nemen. Zo heeft Jonas een prachtig systeem ontwikkeld met een kostenoverzicht. Op deze manier kon ik de kosten eenvoudig beoordelen en bijsturen waar nodig”, vertelt Miranda.

Telkens een stap voor
Via Paul Schuitman, een goede referentie, kwamen ze bij Jonas terecht. “Tijdens het kennismakingsgesprek vond ik Jonas al een rustig en vriendelijk persoon. Hij weet waar hij over praat, luistert goed naar je en is fijn direct. Hij gebruikt niet veel woorden, maar de woorden die hij gebruikt zijn de juiste.”

Miranda omschrijft de samenwerking met Jonas dan ook als plezierig. “Hij denkt altijd vooruit: hij werkt de volgende stappen uit zonder dat je daarom hoeft te vragen. Zo kwam hij standaard met een complete agenda vol bespreekpunten: helder en overzichtelijk. Jonas werkt dan ook heel pragmatisch en oplossingsgericht. En hij belt gerust even met scholen of de boekenfondsbeheerder, ook als dat niet per se zijn taak is. Kortom: hij doet wat nodig is om resultaten te behalen: flexibel en betrouwbaar.”

Een geboren procesbeheerder
Daarnaast wees Jonas de Portus Scholengroep op punten waar ze zelf nog niet over na hadden gedacht. “Zo herinnerde hij ons er tijdig aan dat we nieuwe leermiddelenbestellingen ook in het bestelsysteem moesten aanpassen. Anders klopt de administratie een jaar later niet meer. En hij spoorde onze uitgever aan om de digitale leermiddelen eerder aan te leveren: er was namelijk een papiertekort. Heel fijn dat Jonas aan dat soort details denkt.”

“Hij legt alles goed uit en zet de puntjes op de i. Dankzij hem verliep de overgang van intern naar gefaciliteerd leermiddelenbeleid op rolletjes. Van het aansporen van de uitgever tot het trainen van onze collega’s: de samenwerking met Jonas was en ís erg prettig”, sluit Miranda af.

Recente blogs

Whitepaper ontvangen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.