Referentie
10/5/22

“Dankzij Jonas hebben we nu rust, structuur en minder werk”

“Dankzij Jonas hebben we nu rust, structuur en minder werk”
Het Elzendaalcollege haalt graag het maximale uit haar leerlingen. Dan mogen goede leermiddelen natuurlijk niet ontbreken! Om die leermiddelenvoorziening in goede banen te leiden, was het Elzendaalcollege op zoek naar een nieuwe leermiddelencoördinator. Jonas hielp hen met de begeleiding en coaching. Hier lees je hoe dat ging.

Het Elzendaalcollege heeft twee vestigingen: een in Boxmeer en een in Gennep. Toen de leermiddelencoördinator van Boxmeer ermee stopte, was het Elzendaalcollege genoodzaakt om een geschikte kandidaat te vinden die zijn taken over te nemen. “De zoektocht naar een nieuwe coördinator startte via de rector, die ons doorverwees naar Jonas”, vertelt Eelco, conrector bedrijfsvoering van het Elzendaalcollege. “Jonas heeft ooit gewerkt voor de Alliantie in Nijmegen: erg mooi dat hij deze ervaring gelijk kon meenemen”, zegt Eelco.

Expertrol
“Toen de leermiddelencoördinator van Boxmeer ermee stopte, misten we gelijk inhoudelijke kennis en capaciteit voor het leermiddelenbeleid. Jonas nam die rol erg goed over. Met zijn ervaring en kennis van andere schoolbesturen weet hij precies waar hij mee bezig is. Hij heeft onze administratie verbeterd en coacht collega’s zodat zij het uiteindelijk zelf kunnen doen. Zo heeft hij ook de coördinator van Gennep gecoacht.”

De eerste kennismaking voelde meteen goed, vertelt Eelco. “We merkten gelijk dat Jonas ervaren is. Hij luisterde goed naar onze vraag en wist de juiste antwoorden te geven. En hij gaat verder dan dat: hij denkt daadwerkelijk met je mee. De communicatie verliep van begin tot eind dan ook erg goed.”

Investeren in een goed schoolbeleid
Die goede communicatie en verbeteringen in de administratie werpt z’n vruchten af. “Ja, zeker”, beaamt Eelco. “Door Jonas staat de organisatie van ons leermiddelenbeleid nu als een huis. We gebruiken nu bijvoorbeeld systemen waarmee we veel efficiënter te werk kunnen gaan. Dat brengt rust, meer structuur en minder werk. Het is dan één keer een grote investering, maar we ervaren er in het jaarlijkse en zelfs dagelijkse proces zeker de voordelen van.”

Hoe nu verder? “Uiteindelijk willen we dit hele proces zelf weer oppakken natuurlijk. Gezien de goede begeleiding van Jonas komt dat helemaal goed. We zijn heel erg tevreden over hem en raden hem dan ook iedereen aan.”

Recente blogs

Whitepaper ontvangen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.