Diensten

Leermiddelenbeleid

Haalt uw school alles uit het leermiddelenbudget? Ik help scholen om grip te krijgen op hun leermiddelenbudget. De afgelopen jaren heb ik meerdere scholen geholpen om het beschikbare budget voor leermiddelen efficiënt te besteden. Ik vertel u graag hoe ik dat heb aangepakt.

CONTENT SECTION

Our team is here to help your business succeed online.

Het is de trend dat steeds meer scholen kiezen voor een extern leermiddelenfonds. Daarmee besteden scholen niet alleen hun leermiddelenfonds uit, ze verliezen ook kennis. De afgelopen acht jaar verkeerde ik in de luxe positie dat ik tot 80% van mijn werktijd kon besteden aan het leiden van een van de grootste intern leermiddelenfondsen van Nederland. Dat is redelijk uniek, want de meeste scholen of schoolbesturen beleggen de rol van leermiddelencoördinator of boekenfondsbeheerder als neventaak bij een conrector, een afdelingsleider, een hoofd facilitaire zaken, een conciërge of een medewerker van de leerlingenadministratie.

CONTENT SECTION

Uw puntjes op de U

Een extern leermiddelenfonds is duurder en scholen verliezen waardevolle kennis. Waarom kiest men dan toch steeds vaker voor deze vorm van uitbesteden? Het antwoord: het zogenaamde LiFo-model. Binnen de leermiddelenmarkt staat LiFo voor Licentie-Folio. Leerlingen krijgen toegang tot de volledige digitale methode (licentie) via het platform van de uitgeverij en indien gewenst ontvangt men daarnaast een leerwerkboek (folio) dat eigendom wordt van de leerling. Als product een aardige innovatie, wanneer je het vergelijkt met de traditionele methodes. Eerder kocht je een papieren tekstboek dat je in gemiddeld vier jaar afschreef. Daarnaast kocht je elk jaar een werkboek en eventueel een licentie voor toegang tot de digitale leeromgeving. Die werkboeken werden de afgelopen jaren al steeds vaker gekoppeld aan de licentie, losse werkboeken zijn niet meer te koop. En nu, met de introductie van LiFo verdwijnt het traditionele papieren tekstboek uit de catalogi van de uitgeverijen.

Het is mijn ambitie om scholen te helpen om de beschikbare middelen voor leermiddelen efficiënter in te zetten. Met mijn kennis en ervaring help ik scholen om inzicht te krijgen in hun financiën. Daarnaast denk ik graag mee over leermiddelenbeleid, aanbestedingen en de organisatie van uw leermiddelenfonds. Graag werk ik de komende jaren samen met scholen en marktpartijen om de leermiddelenmarkt in het voortgezet onderwijs in de juiste richting te ontwikkelen. Want leermiddelen zijn en blijven hulpmiddelen die ten dienste staan van het doel: kwalitatief goed onderwijs voor alle leerlingen.

Customer love

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc dignissim, mi et varius malesuada Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

“Fantastic, this product has really helped our team and business get to market”
Sarah Smith
Lead Developer, Flowbase
“Fantastic, this product has really helped our team and business get to market”
Sarah Smith
Lead Developer, Flowbase
“Fantastic, this product has really helped our team and business get to market”
Sarah Smith
Lead Developer, Flowbase

Get great content updates
to your inbox.

View on Webflow